Tips til valg af billedramme

25 aug, 2021

l

Team Jamie

Vægbilleder er en perfekt dekoration på dine vægge, så de ikke fremstår kedelige og upersonlige. Men ved valg af den mest optimale billedramme til et billede, du vil have op på væggen, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til.

Overvej rammestørrelse og rammetyper

Når du skal vælge en billedramme, skal du først og fremmest sikre dig, at størrelsen passer. Der findes et væld af rammestørrelser, hvorfor det altid er muligt at finde en størrelse, der passer til dit billede. Du kan eksempelvis få en ramme 30×40 centimeter eller rammer, der enten er mindre eller større.

Når det kommer til rammetyper, kan du for eksempel vælge trærammer, sorte eller hvide ramme eller metalliske rammer. Hvilken ramme, du bør vælge, kommer an på, hvilket billede du skal indramme.

Herunder finder du vores bedste tips til valg af billederamme:

  • Læg ikke for meget vægt på at matche bestemte farver i dit billede til rammefarven. Overvej i stedet billedets overordnede nuance, når du vælger en ramme.
  • Vælg en lysere ramme til et afslappet eller enkelt billede – og vælg en mørkere ramme til et mere elegant eller formelt billede.
  • En ramme, der passer til din eksisterende rumindretning, er vigtigere end at matche en farve i dit billede med selve rammen. Vælg en ramme, der enten supplerer din nuværende indretning eller tilføjer den helt rigtige gnist af kontrast.
  • For at hjælpe dit billede med at skille sig ud skal du sikre, at rammens farve ikke ligner din vægfarve alt for meget.