Tips til fodring af din hest

4 maj, 2022

l

Team Jamie

Har du netop købt en hest, og prøver du at finde ud af, hvad der er af regler, når det kommer til fodringen? Eller vil du bare gerne lære mere om netop dette område? Det er selvfølgelig vigtigt, at du kender mere til fodring af en hest, så du kan passe på den på den mest optimale måde.

Gode råd til fordring af en hest

Når det kommer til fodringen af en hest, findes der flere forskellige gode råd. Hvis du gerne vil lære mere om hestefoder og fodringen generelt, er disse råd klart en fordel at kende.

Ingen heste er ens

Ligesom os mennesker er der ingen heste, der er ens. De har alle sammen hver deres behov. Når du skal finde ud af, hvor meget foder din hest skal have, skal du overveje alt lige fra dens størrelse til hvad den laver i løbet af en dag.

Hvor meget græs får din hest?

Du bør altid tage et kig på, hvor meget græs din hest får i løbet af en dag. Hvis din hest går i et område, hvor der er masser af græs, har den typisk ikke et stort behov for hø. Går din hest derimod på et område uden særlig meget græs, er det en god idé at give den mere hø.

Justér mængden af korn løbende

Til at starte med kan du blot starte med en mindre mængde korn og løbende justere mængden alt efter hestens behov. På den måde lærer du, hvor meget korn din hest skal have sammen med både hø og græs.