Tips til at håndtere din vrede

25 aug, 2021

l

Team Jamie

Vi føler os alle sammen vrede nogle gange. Det er normalt at føle vrede eller være frustreret over tingene. Men vrede kan sommetider tage overhånd og løbe løbsk. Nogle har også svært ved at håndtere sin vrede på en måde, der er hensigtsmæssig.

Heldigvis findes der mange redskaber, når det kommer til vredeshåndtering. Her er flere måder, der hjælper dig med at tage kontrol over din vrede.

Genkend dine følelser

Det kan ikke undgås, at du bliver vred fra tid til anden. Det kan både være på grund af, at du er blevet behandlet uretfærdighed eller, at der er en person, som ikke har taget hensyn til dine følelser.

Men selvom du bliver vred, kan du faktisk have mere kontrol over dine følelser, end du måske går og tror. Først og fremmest er det vigtigt, at du genkender følelsen af vrede, så du ved, hvad der foregår i din krop. Når du genkender følelsen, kan du lære at se tegnene tidligt, hvilket forhindrer dig i at få et stort udbrud og hjælper dig med at tage kontrollen.

Kom til bunds i, hvorfor du har det sådan

Det er helt i orden at være vred, men det er en god idé at tænke over, hvorfor du har det sådan. Når du finder årsagen til dine følelser, er det meget lettere at finde en løsning. Uden at tænke for meget over tingene kan du stille dig selv spørgsmål som:

  • Hvad gjorde mig vred i denne situation?
  • Var der en anden følelse, før jeg følte mig vred?
  • Kunne jeg have gjort noget anderledes i situationen?

Har du svært ved at finde svarene på disse spørgsmål, kan du også vælge at få redskaber til vredeshåndtering hos en psykolog.