Sådan vælger du nye spisebordsstole

23 jan, 2022

l

Team Jamie

Nogle gange er det bare tid til lidt forandring i hverdagen. Så hvorfor ikke prøve en ny spisebordsstol? Spisebordsstole er et af hjemmets mest hyppigt brugte møbler, så trænger man til et friskt pust er det et oplagt sted at tage fat.

 

Leg med farverne

Spisebordstolene, har en central, men alligevel diskret rolle i hjemmet. Selvom de står midt i lokalet, er de ofte gemt under et spisebord. Den rolle lægger op til, at man leger lidt mere med farverne på sine møbler. Hvis du vælger en sprængende farve som gul, vil stolene vælte ud under bordet som en lille eksplosion, hvilket giver en helt ny dynamik i tilværelsen.

Er man mere til det klassiske kan man altid vælge spisebordsstole af traditionelle materialer som træ, stål og læder.

 

Vælg den rigtige type

Nogle mennesker sværger til spinkle stole, der nemt kan pakkes væk under bordet. Og de spinkle stole er da også ideelle til små hjem, hvor møblerne måske endda skal tjene flere formål. Her er en let trækonstruktion at foretrække, så man ikke får ondt i ryggen af at slæbe rundt på dem.

Bor man til gengæld lidt større kan man tillade, at spisestuen har en mere central rolle i hjemmet. Et stort spisebord med store tunge spisebordsstole er perfekt til hjemmet, der elsker at have gæster over på middag. Hvis man skal sidde en hel aften med rødvin og røverhistorier, sidder man bare bedre i en tung, overpolstret stol med ryglæn og store armlæn.

 

Børn i huset

Til sidst er det også værd at overveje sit rengøringsbehov. Har man børn i hjemmet, bliver spisebordsstolen garanteret også beskidt. Her kan der være en fordel i at vælge stole med en blank overflade. Det kan være et sæde af plastik eller lakerede møbler af træ.