Sådan undgår du at din dykkermaske dugger til

17 mar, 2022

l

Team Jamie

Elsker du at dykke ned under havets overflade, for at undersøge det store dyb? Men oplever du også ofte at din dykkermaske dugger til, og det derfor bliver svært at se det, du gerne vil? For at din dykkermaske ikke skal dugge til, handler det selvfølgelig om, at du har en god maske, og også at du har en maske der passer til dit ansigt. 

 

Har du en god maske, men oplever du alligevel at den gang på gang dugger til, ligeså snart du bruger den. Så får du her nogle gode råd til, hvordan du kan undgå at det sker, for rent faktisk skal der ikke mere end et par nemme og gode råd til. 

 

Det første skridt er, at sikre dig at du har din egen maske. Den skal passe til dig, for gør den ikke det, så bliver den ved med at drille. Det kan være lidt af en jungle, at finde rundt i de mange forskellige modeller der findes, hvorfor det altid er en god ide, at spørge dig til råds hos en der har med dykning at gøre. 

 

Undgå fugt

Din dykkermaske skal altid holdes tør, og altid holdes langt væk fra fugt, da fugten vil skade silikonen og derfor ødelægge masken.

 

Anvend en anti dug spray

For at undgå at masken dugger, kan du anvende en anti-dug spray, hvilket er både nemt og meget effektivt. 

 

Brug spyt

Ja du læste rigtigt, for spyt er faktisk den mest anvendte og velkendte metode. Spyt på indersiden af glasset, og gnid med en enkelt finger, og skyl efter i fersk vand.