Sådan bliver du god til at strikke

29 okt, 2021

l

Team Jamie

Ikke nok med at det er sjovt at strikke, så er det også yderst afslappende. Du kan komme helt ned i gear og glemme omverdenen, når du strikker. Har du ikke lyst til at sidde i din egen verden, når du strikker, kan du sagtens se fjernsyn eller føre en samtale imens.

Det kræver bare, at du er blevet god til at strikke forinden. Når først du er kommet i gang med at strikke på livet løs, vil du desuden med stor sikkerhed blive stolt af det, du har produceret.

Start med at strikke for sjov

Inden du kaster dig over de helt store og svære strikkeprojekter, bør du lægge ud med små simple ting, du kan øve dig på. Start derfor med at strikke for sjov, hvor du eksempelvis strikker dine egne karklude eller vaskeklude. Det er nemlig noget af det nemmeste, hvilket er en fordel for dig, der ikke har prøvet at strikke før.

Desuden er det en fordel, at du bruger forskellige strikketeknikker. Når du har styr på en strikketeknik, så gå videre til den næste. Derved bliver du mere og mere erfaren og dygtigere til håndværket.

Vælg dit garn med omhu

Hvis du er begynder i strikkeverdenen, skal du være opmærksom på, at du skal vælge dit garn med omhu. Er garnet alt for fluffy, får du store problemer med at pille det op, hvis du kommer til at lave en enkelt lille fejl.

Desuden er garn i mørke farver heller ikke optimalt, da det er sværere at se maskerne i forhold til, hvis du strikker med lyst garn. Du kan eventuelt kigge nærmere på Mayflower-garn.