Rideudstyr som rytteren ikke kan undvære

18 okt, 2022

l

Team Jamie

Som rytter er der nogle helt essentielle ting, du ikke kan undvære.

Hvis du ønsker at starte med at ride, er du landet det rette sted. Det er altid godt at starte med det rette udstyr.  Her får du opridset det rideudstyr, som du bør skaffe, inden du begynder at ride.

Ridehjelm  

Ridning er en sport, ligesom en hvilken som helst anden sportsgren. Du har måske hørt, at ridning er en farlig sport, og det er sandt. Næst efter fodbold og håndbold, er ridning den tredjefarligste sport. Derfor skal du have dig en ridehjelm i den rette størrelse, inden du begynder at ride.

Gode ridebukser

 Enhver rytter kan skrive under på, at der ikke er findes noget værre, end at ride i dårlige bukser. Det forringer din rideoplevelse markant, hvis du ikke har et par ridebukser med en masse stræk og god bevægelighed i.

Du kan skaffe dig et par lækre ridebukser tights, som er lidt anderledes end ridebukser, i og med de ikke har en lynlås og knap i livet. Samtidig er ridebukser tights knapt så tykke og meget elastiske, som man ønsker, at ridebukser skal være.

Ridestøvler 

Det er vigtigt, at du har et par gode ridestøvler. Der findes hovedsageligt to forskellige slags ridestøvler, nemlig høje og lave ridestøvler. De lave ridestøvler stopper lige over anklen, mens de høje slutter under dine knæ. Det er forskelligt, hvad ryttere foretrækker, og du er nødt til selv at finde ud af, hvad der fungerer for dig.

Ridestøvlers funktion er at sidde godt fast i stigbøjlen. Støvlerne har en ekstra solid sål, der gør, at foden ikke glider igennem eller ud af stigbøjlen. Samtidig er ridestøvlerne slidstærke, som man har brug for, at støvlerne er, når man bruger til i stalden og ude på folden.