Kom ud i det fri med en ny hobby

19 feb, 2022

l

Team Jamie

Under Coronanedlukningen er de fleste mennesker blevet tvunget til at blive hjemme fra arbejde. Og det har ikke udelukkende været til det værre. Mange mennesker er nemlig – som et resultat af deres kedsomhed og manglende mulighed for at rejse rundt i verden – blevet opmærksomme på den dejlige, danske natur.

 

Det har også gjort, at mængden af folk med en udendørs hobby, er steget voldsomt. Og de hobbyer er der mange af, så mon ikke også du kan finde en, du selv gider dyrke?

 

Fiskeri

I vores lille øsamfund er vi så privilegerede at have en masse kyst, og søer. Derfor er det heller ikke underligt, at Danmark er fyldt med lystfiskere, der uden at trække en mine trækker i et par waders inden solen står op, og tager ud med deres fiskegrej. Der er ikke mange ting, som slår følelsen af fisk, der bider på krogen.

 

Fiskeri kan både foregå fra båd og fra kyst, og mængden af udstyr, man har med, afhænger helt af økonomi, men i virkelighed kan man starte hobbyen med en fiskestang og lidt kroge. Hvis du vælger at fiske, er det vigtigt, at du erhverver dig et fisketegn.

 

Jagt

Jagt er til vildmanden, der drømmer sig tilbage til de danske skove. Jagt er den mest bekostelige hobby, af dem jeg nævner. Selve jagten forudsætter, at man først tager et jagttegn. Men til gengæld kan man derefter byde gæsterne på rådyrkølle, du selv har skudt.

 

Sanke

Sanke er en udvidelse af det klassiske æblerov. Her tager man kurven under armen, og drager ud i naturen i jagten på spiselige planter. Her findes mange smage, du sikkert aldrig har hørt om, som for eksempel fattigmandspeber. Vælger man at sanke er det vigtigt at vide, hvad man spiser.