Kom ovenpå efter uheldet indtræffer

23 apr, 2021

l

Team Jamie

Ikke alle komme igennem livet uden en skramme på kroppen efter sport eller en anden form for uheld. Dette kan være traumatiserende og gøre en meget ked af det, da det kan sætte grænser for, hvad man kan efter uheldet er indtruffet. Specielt ikke hvis man er et ungt menneske med hele livet foran sig.

Heldigvis har vi i dagens Danmark en meget veludviklet mulighed for genoptræning efter uheld. Dette er ikke kun for kroppen, men også for sindet så man bliver okay og kommer ovenpå igen efter et uheld. Det gør en stor forskel for mennesker på daglig basis, at der er en mulighed at genoptræne sin psyke og krop efter et uheld, så man kan leve fuldt ud igen.

Hvordan fungerer det?

Når du har været ude for et uheld, kommer du højst sandsynligt på sygehuset hurtigst muligt for at blive passet og plejet om for din egen sikkerhed. Det kan for eksempel være at du har brækket din lårbensknogle i en bilulykke. Her ville du være nødt til at have en form for støtte om låret, når diagnosen er stillet. Du kan derudover ikke gå eller støtte på benet i et godt stykke tid. Dette resulterer en mobilitet, der over tiden bliver nedsat samt muskler, der ikke bliver vedligeholdt eller styrket via gang eller løb.

Når tiden er gået og lårbensknoglen er helet, vil du få en mulighed der hedder genoptræning. Dette giver dig en fantastisk mulighed for at træne dit ben op igen på bedste vis, så du kommer ovenpå igen efter en større skade og efter længere tid, hvor du ikke har kunne bevæge dig frit og leve som du ellers vil. Efter genoptræningen kan du vende tilbage til dit ”gamle” liv og være glad igen efter uheldet.