Hop med på trenden og lær at strikke

18 okt, 2022

l

Team Jamie

Det er helt vildt, så mange mennesker, der er begyndt at strikke. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at der var kommet en strikke-pandemi.

Nu er det alle aldre og køn, der kaster sig over deres strikkepinde i træ og kreerer de mest fantastiske ting i strik! Før i tiden var det mest almindeligt, at de var de lidt ældre, måske bedstemødre, der sad og strikkede. Mange troede nok, at det var fordi, de havde tid til det.

Men nu er det slet ikke ualmindeligt, at man ser ganske unge mennesker med strikketøjet fremme i den danske offentlige transport, og det er jo en rigtig glædelig udvikling for strikkekunsten. Den har for alvor fået en renæssance.

Alle kan lære det

Hvis du ønsker at lære at strikke, er der absolut intet, der kan holde dig tilbage. Alle kan nemlig lære at strikke. Jo før du går i gang, jo bedre.

Du kan helt sikkert hive fat i en god veninde, din mor eller bedsteforældre, som glædeligt vil lære dig strikke-kunstens mest enkle principper. Det er det første skridt, du bør tage.

Du kan selvfølgelig også kaste dig over nogle online kurser, men det er altså bedst, at have en ved siden af dig de første gange, da det kan blive ret frustrerende, når tråden leger kluddermor med dig.

Strikkeopskrifter

Når du har lært de mest basale principper i strik, er det tid til, at du skal lære at læse strikkeopskrifter. Det er strikke-opskrifterne, der lader dig lave de fine trøjer, huer og strømper, som du går og drømmer om.

Du kan for eksempel købe Marianne Isager’s populære strikke-opskrifter. Marianne Isager har et hav af opskrifter at vælge ud fra, og de er virkelig i de fineste designs.

Rigtig god strikkefornøjelse!