Det er mavedansere, det er mynte te, det er kvinder med dybe, brune øjne. Det er Mellemøsten. Vi danskere vi elsker en god temafest. Det giver dine gæster muligheden for at lukke deres indre skuespiller ud, og det er som regel, fester man husker.
Men danske temafester har det med at gentage sig i deres tema. Det er typisk filmkarakterer vi bliver bedt om at klæde os ud som. Og hvordan sammensætter man en menu efter det?
Inviter i stedet dine gæster på en uforglemmelig aften med østens mystik. Det byder muligheden for at støve den fez af, man købte på et gademarked i Alanya, men som ser så autentisk ud. Det bliver en hel aften, hvor du – helt uden at skamme dig – kan iklæde dig løstsiddende silke.
Men skal vi så sidde og høre på det samme stykke citarspil hele aftenen? Nej, Mellemøsten har fået en hel ny musikscene, der er stærkt inspireret af vestlig kultur, så er der bare en sprogbarriere at overkomme. Og hvis det stadig skal føles lidt hjemligt, kan jeg anbefale bandet Altin Gül, der sender dig direkte ind på lokale bazar.
Drikke
Nu er alkohol ikke så udbredt i den muslimske del af Mellemøsten, så du kan selvfølgelig byde dine gæster på en gang mynte te. Mit bud er, at det vil blive mødt med utilfredshed, da vi i Danmark jo skal have vores alkohol. Her kan du ty til en specialitet som dine gæster garanteret aldrig har smagt før: Raki.
Raki er en klar spiritus med sine rødder i Mellemøsten. Den smager som en mellemting mellem vodka og den græske spiritus Ouzo. Raki kan enten drikkes rent, hvis man vil have autentiske hår på brystet, men det fungerer også i et væld af cocktails, som dine gæster bliver glade for.