Guiden til den perfekte fiskestang

31 mar, 2022

l

Team Jamie

Når det kommer til valget af en fiskestang, er der mange forskellige faktorer, der er værd at overveje. Der findes mange forskellige fiskestænger, hvorfor det altid er en god ide, at starte med at finde ud af, hvad det er for en slags fisk, du har planer om at fange. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken stang du vælger til de bestemte fisk. 

 

Hvilken fisk skal du fange?

Er det første gang, du skal i gang med fiske, skal du ikke bare købe hvilken som helst fiskestang. Der findes flere forskellige slags; spinnefiskestænger, fluefiskestænger, teleskopfiskestænger, UL fiskestænger og pirkefiskestænger. 

 

Skal du købe en fiskestang for første gang er det,for det første, selvfølgelig rart at have din egen stang. Skal du fiske i “put and Take”, så vil en let Spinnestang være et godt valg. Længden på en spinnestang vil ofte variere fra 6-9 fod, mens selve kastevægten, max bør være 15 gram. Skal du fiske efter gedder, skal du have fat i en meget kraftigere fiskestang, da gedder ofte er nogle store glubske rovfisk på flere kilo. 

 

Er du til gengæld en erfaren lystfisker, og kan du godt lide at kæmpe med den fisk du har fanget? Er dette tilfældet, får du brug for en UL fiskestang. UL betyder at fiskestangen er ultralet, og den vil du få brug for, da du har brug for at have mindst mulig fokus på vægten på stangen, så du i stedet kan koncentrere dig om at få den nyfangede fisk op af vandet.