Guide til at pleje dine støvletter i læder

1 okt, 2021

l

Team Jamie

Støvlepleje er meget vigtigt, hvis du vil holde dine støvletter i læder i topform. Er du god til at tage dig godt af dine støvletter, holder de i mange år frem i tiden. Men inden du går i gang, bør du være opmærksom på, at du skal passe og pleje dine læderstøvletter på den helt rigtige måde. Men hvad er den rigtige metode?

Sådan plejer du dine læderstøvletter

Det er slet ikke så bøvlet at passe og pleje dine læderstøvletter, som du måske går rundt og tror. Det er altså bare med at tage udfordringen op og komme i gang.
Til at starte med skal du rense dine støvletter således, at der ikke sidder nogen former for skidt og snavs på dem. Det gør du ved hjælp af en fugtig klud eller en svamp. Derefter skal du lade dem stå til, at de er tørre. Støvletterne skal være helt rene og tørre for, at skocremen kan trænge igennem porerne. Skocremen sørger for at holde læderet blødt og smidigt.
Når dine støvletter er helt tørre, skal du i gang med at give støvletterne enten skocreme eller læderfedt. Anvender du skocreme, skal den naturligvis være i samme farve som dine støvletter.
Brug en blød børste eller en klud, når du smører læderfedt eller skocreme på støvletterne. Det gælder om at få det smurt ud, så det er jævnt fordelt over det hele. Til sidst skal du polere støvletterne. Det gør du med en klud eller en børste. Bliv ved til al overskydende fedt eller creme er væk.