For meget støj fra børneværelset?

28 jun, 2022

l

Team Jamie

Mange forældre døjer med støjgener i deres hjem. Det kan især være en udfordring, hvis man er lydsensitiv fra naturens side. Det kan være støj fra hjemmet mange maskiner, støj fra gaden eller støj fra børnene.

For det er vist ingen hemmelighed, at lige så vel som børnelatter kan være den harmoni der fylder stuen, kan larm fra deres elektronik og legetøj være den disharmoni, der knækker selv de sejeste forældre.

Så, hvad gør man, når lydniveauet overstiger arbejdstilsynets grænse for et sundt indeklima?

Dæmp lyden

Lyden fra elektronik er en særlig lyd. Den er højtråbende, hurtig og hysterisk. Det er en lyd mange forældre kender som en fjende i hjemmet. Hvis den er særligt irriterende i dit hjem, bør du lave aftaler med barnet om kun at skrue fjernsynet op til et bestemt lydniveau.

Fungerer det ikke for jer, skal I ty til elektronikkens hjælp. Fight fire with fire.

Hvis dit barn yndlingslegetøj er en PlayStation 4, bør du købe høretelefoner til PS4. Så kan dit barn skrue nok så meget op, uden at det generer dig selv. Bare husk at passe på ørene.

Få en ordentlig dør

I nogle tilfælde har elektronikken endnu ikke taget hold i børnene, og deres larm er af en mere analog slags. Men en kakofoni af legoklodser, er mindst lige så slem. Her er ingen høretelefoner, der kan sættes på børnene.

I stedet bør man købe en ordentlig dør til børneværelse. En dør, der sørger for at lukke den værste lyd ude med en god isolering indeni.

Det kan også være en idé at montere gummilister hele vejen rundt i dørkammen, så døren lukker helt tæt, hver gang den lukker. Så er der ingen små sprækker, hvor lyden kan slippe igennem. Det holder også på varmen i værelset.