Fodertips til din hest

30 dec, 2021

l

Team Jamie

En hest kan være et kæmpe dyr, og skal derfor have store mængder mad for at bevare en sund struktur. Men fordi hestens føde er så stor en del af dens liv, er det heller ikke helt uvæsentligt, hvad du giver din hest. Vilde heste bruger det mest af deres liv på at æde, og det skal vi huske på, når laver en foderplan

 

Der er et hav af fodermulighederne på markedet, og det kan være svært at navigere i hvilken der er den bedste for din hest.

 

En god foderplan

En god foderplan skal tilgodese hestens størrelse, temperament, race og arbejdsbyrde. Nogle heste har meget nemt ved at blive tykke, mens andre simpelthen ikke kan tage på – lige meget hvad vi giver dem.

 

En foderplan er vigtig, og en forkert en af slagsen kan betyde, at din hest ikke kan udføre det arbejde vi gerne vil have den til, eller at den bliver overgearet og hidsig.

 

Godt foder

Det er også vigtigt at give din hest noget foder af ordentlig kvalitet. Desværre er der alt for meget kraftfoder på markedet, der sigter efter at være det billigste. Det kan betyde, at din hest ikke får et ordenligt produkt. Mash hestefoder, er en fodertype der i årevis har tilstræbt at levere kvalitetsfoder til heste.

 

Et par gode fodertips

 

  • Giv ikke din hest mere, end den kan spise, og fjern det gamle foder, når den er færdig.
  • Du skal mindst fodre din hest tre gange om dagen, og fire gange er fint.
  • Der skal minimum gå en time, fra du fodrer din hest, til den skal ud og arbejde. Vent også med at fodre en forpustet hest, til den er faldet til ro.
  • Hav din foderplan opdateret, så alle i stalden ved, hvordan din hest skal fodres.