Flyt til byen

30 sep, 2022

l

Team Jamie

Når man bor ude på landet, og er ung person, er det nemt at gå og drømme om byen med genbrugs butikker, fairtrade kaffe og et økologisk bageri. Måske er alle dine venner også allerede flyttet derind.

 

Det kan derimod være svært at tage beslutningen om at rykke teltpælene op og søge mod byen. Især hvis du ikke har et job eller uddannelsessted, der trækker dig derind. For hvor meget ønsker man det egentlig? Det kræver jo, at du flytter fra familie, og det sted du er vokset op.

 

Efter min mening, bør man altid følge sit hjerte. Hvis du allerede nu har følelsen af, at det er i byen du hører til, går den ikke væk, før du prøver det af.

 

Hvad skal jeg lave?

En af de helt store fordele ved at bo i byen er, at der altid er arbejde at få. Det er her virksomhederne hører til, og de har for tiden en kæmpe mangel på hænder. Hvis du har det fint med at arbejde ufaglært som tjener eller plejehjælper, kan du nærmest få en fuldtidsstilling smidt i nakken.

 

Er det til at betale?

Selvfølgelig er der forskel på huslejepriserne mellem by og land. De fleste danskere vil nemlig gerne bo i byen og efterspørgslen presser huslejen op. Du vil nok mærke, at prisen er en lidt anden, end du er vant til hjemmefra.

 

Til gengæld sparer du penge andre steder i budgettet. Ude på landet har du garanteret været dybt afhængig af din bil til både indkøb og dagligdag. Med de aktuelle benzinpriser, ligger der nærmest en hel husleje i bilen. De penge sparer du, da alt i byen enten er tilgængeligt med cykel, offentlig transport eller gå-ben.

 

Mange mennesker er bange for at udleve deres drømme, vær ikke en af dem.