Det skal du vide om strikning

30 nov, 2021

l

Team Jamie

At strikke er en aktivitet, der har været brugt i rigtig mange år. I øjeblikket oplever strikningen lidt af en renæssance, da det igen er blevet en populær hobby. Vil du gerne vide noget mere om strikning? Så finder du alt, hvad der er værd at vide om strikning her. 

Hvad er strikning?

Strikning er en proces, hvor du skaber løkker, der hænger sammen række for række ved brug af garn og strikkepinde. Dette håndværk er blevet brugt af mange til at skabe stoffer og beklædningsgenstande såsom sokker, trøjer, tørklæder, hatte og kjoler. 

Hvor kommer strikning fra?

Den tidligste brug af ordet “strik” er nedfældet i Oxford English Dictionary tilbage i det 15. århundrede. Strik stammer fra det gamle engelske ord cnyttan, som betyder at binde med en knude.

Det er stadig et stort ubesvaret spørgsmål, hvor strikning egentligt kommer fra. Der er heller ingen, som indtil videre har fundet frem til den nøjagtige dato for, hvornår den første produktion af strikket tøj fandt sted. Imidlertid siges det, at strikning stammer fra Mellemøsten, hvor der blev brugt naturlige fibre som bomuld, uld og silke. 

Strikning kan foregå alle vegne

Strikning kan udføres alene eller sammen med andre. Denne aktivitet kræver nemlig ikke meget plads, da du kun skal bruge et par strikkepinde og garn, såsom Drops Brushed Alpaca Silk, til at komme i gang med dit strikkeprojekt. 

I dag er det normalt at have strikning som en hobby. Rent faktisk mødes mange strikkeentusiaster i små klubber for at strikke, udveksle erfaringer, drikke kaffe og meget mere.