Derfor elsker du et godt glas vin

15 nov, 2022

l

Team Jamie

Mad

Du elsker vin, og det er der mange gode grunde til.

For det første er vin en alkoholholdig drik, som giver en behagelig varmefornemmelse og varmer i halsen når det synkes. For det andet indeholder vin en række forskellige aromaer og smagsnuancer, der gør den interessant at nippe til og drikke.

Endelig bunder din kærlighed til vin også noget socialt, da vin ofte indgår i sammenhænge, hvor du har det hyggeligt sammen med gode venner eller familie.

Fordi vin i moderate mængder er sundt for dig

Vin indeholder en række nyttige stoffer, herunder flavonoider, der kan have en positiv effekt på din sundhed. Flavonoider er antioxidantsamt anti-inflammatoriske stoffer, som kan hjælpe med at beskytte din krop mod skader fra frie radikaler og inflammation. Vin kan også have en positiv indvirkning på dit kardiovaskulære system. En undersøgelse fra Harvard University viser, at personer, der drikker en til to glas rødvin om dagen, har en markant lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme sammenlignet med personer, der ikke drikker vin overhovedet.

Derudover kan vin også have en positiv effekt på din mental sundhed. Et glas vin dagligt kan hjælpe med at reducere stress.

Sådan foregår vinbrygning

Vin er en gammel drik, der har været brygget i århundreder. Det er en kompleks proces, der kræver nøje overvejelse og kendskab.

Vinen fremstilles af friske druer, gær og vand. Vandet skal være rent og kalkfrit. Druerne knuses, så saften kan løbe ud. Vinen opbevares i en tank i 3-4 uger. Tanken er af rustfrit stål eller glas, så bakterier ikke kan komme ind i saften. Efterfølges sættes tanken til side i et køligt, mørkt sted i 3-4 uger.

Vinen hældes på flaske og lagres på et køligt, mørkt sted i 6-12 måneder. Når vinen er lagret, er den drikkeklar.