Bliv bryllupsklar med vielsesringe i hvidguld

25 aug, 2021

l

Team Jamie

Et bryllup er en stor begivenhed, der skal fejres med manér. Det er den dag, hvor to mennesker, der elsker hinanden, indgår i et ægteskab. Når der er et forestående bryllup, er der masser, som skal planlægges og sørges for.

Det er alt lige fra at tale med præsten til at lave en bordplan, planlægge menuen, vælge bryllupstøjet og så videre. Det vigtigste er dog at vælge en vielsesring. Det er nemlig ringen, der efter brylluppet symboliserer jeres ægteskab.

Symbolikken og vielsesringen

Der er nok ikke mange, som er i tvivl om, hvad en vielsesring symboliserer. At bære en vielsesring efter brylluppet er en meget gammel tradition. Den er et fysisk bevis på, at den person, der bærer en vielsesring, er gift.

At bære vielsesringe er en gammel tradition

Det har været muligt at spore traditionen med vielsesringe hele 4.800 år tilbage i tiden. Det var ifølge eksperterne egypterne, der startede traditionen. Allerede på dette tidspunkt havde vielsesringen den samme betydning som i dag.

Dengang var en vielsesring dog ikke fremstillet af hvidguld, men i stedet af siv og rør. Eftersom dette materiale ikke havde en særlig lang holdbarhedstid, blev vielsesringe senere hen fremstillet af læder, ben eller elfenben.

Bær vielsesringen korrekt

I Danmark bæres vielsesringen på ringfingeren på højre hånd. Sådan forholder det sig ikke i alle lande. Det siges, at det er romerne, der har fundet på, hvorfor ringen bør bæres på ringfingeren.

Romerne mente nemlig, at der var en helt særlig blodåre på ringfingeren. Denne blodåre skulle ifølge romerne have en særlig kort vej til hjertet, hvorfor de kaldte den for “Vena Amoris”.