5 grunde til hvorfor du skal vælge briketter til din brændeovn

31 jan, 2022

l

Team Jamie

Nyder du ofte varmen og ilden fra din brændeovn, men kan du til tider blive i tvivl om hvad der er bedst at fyre med, og om du skal bruge briketter eller træ? Leder du efter et sted online, hvor du kan handle både det ene og andet, så klik her.

 

Mange mennesker sværger til træ, når der skal tændes op i brændeovnen, men rent faktisk kan briketter være nøjagtig lige så godt som rigtigt brænde. Her får du 5 gode grunde til, hvorfor det er en god ide at bruge briketter, når du skal have ild i brændeovnen. 

 

  • De er mere miljøvenlige

 

Briketter er bedre at bruge, hvis du tænker på miljøet. Briketterne er nemlig lavet ud af overskudstræ og savsmuld fra møbelproduktionen, hvilket betyder at intet træ går til spilde. 

 

 

  • Du får mere varme for pengene

 

Idet briketter indeholder mindre vand end træ, betyder det at briketterne har en langt bedre brændværdi end almindeligt træ. 

 

 

  • Briketter er nemme at opbevare

 

Briketter leveres i små plastikposer, som er nemme at stable i et skab eller i et opbevaringsrum. 

 

 

  • Det er mere sikkert at fyre med briketter

 

Ved at bruge briketter, mindsker du risikoen for skorstensbrænde. Skorstensbrænde ses ofte fordi det træ der fyres med, ikke er tørt nok. Risikoen for dette er langt mindre med briketter.

 

  • De er nemme at transportere

 

Briketter er nemme at stable, da de er pakket i poser der er nemme at stable oven på hinanden. Derfor er de nemmere at transportere i bilen eller på traileren, hvis du bruger sådan én.