3 ting der kan gøre din præsentation bedre

27 apr, 2021

l

Team Jamie

Studier viser, at en af menneskets største frygte er at stå foran et publikum og holde en tale. Mange lider af sceneskræk og har svært ved at finde ro i at stå foran en forsamling. Det at holde en tale, er noget der kræver erfaring, og man derfor skal ud og lære, hvordan man ikke bliver ræd for at stå foran et publikum. Svaret er at man skal gøre sin præsentationsteknik bedre og mere troværdig. Det er netop, hvad der vil blive gennemgået i denne artikel.

 

Kontroller dit kropssprog og din stemme

Når det kommer til præsentationer, er det vigtigt at man ser selvsikker ud. Det vil sige at man skal stå med brystet fremme, hovedet højt, og være sikker på at man snakker så alle folk kan høre en. Når alt dette er på plads kan man begynde at eksperimentere med sin stemmeføring, alt efter hvad man snakker om.

 

Udnyt den scene, du står på

Det er altid en mere interessant præsentation at følge med i, når personen der præsenterer, går rundt på scenen og udnytter den plads, som man har til rådighed. Der er også mange, der glemmer at bruge det PowerPoint, som man har lavet. Bevægelse på scenen kan samtidig være med til at få kroppen til at slappe af, hvilket gør præsentationen endnu mere overbevisende.

 

Brug dit ordforråd til overbevisende kommunikation

Når det kommer til at holde et foredrag eller en præsentation, handler det ofte om, at publikum skal overtales, informeres eller inspireres. Det er derfor også vigtigt, at man bruger sine ord rigtigt. Overvej derfor, om dit ordforråd er tilpasset den målgruppe, du taler til – der er stor forskel på, om det er voksne, unge eller børn.